blockchain Kriptonovice Novice

Nemčija bo uporabila Blockchain tehnologijo za distribucijo obnovljivih virov

Nemško podjetje Sonnen GmbH, ki razvija energetske sisteme za gospodinjstva in mala podjetja, namerava uporabiti Blockchain tehnologijo za distribucijo obnovljivih virov energije, kot je sončna energija v Nemčiji. 2. maja je Sonnen razkril svoje partnerstvo s TenneT, prvi mupravljavcem omrežja električne energije, ki je v Nemčiji uporabil decentralizirane stanovanjske akumulatorje. Njihov cilj je uporabiti Blockchain platformo IBM v oblaku za boljše shranjevanje in distribucijo energije iz obnovljivih virov po celotni Nemčiji z višjo stopnjo preglednosti, v realnem času. Sonnen in TenneT nameravata uporabiti Blockchain tehnologijo za učinkovito nadzorovanje proizvodnje obnovljivih virov energije in bolj prožno distribucijo.

Optimizacija stroškov

Obratovalni stroški za nemške operaterje, ki nadzorujejo in regulirajo energijo iz obnovljivih virov, so izredno visoki. Vključevanje Blockchain tehnologije bi pripomoglo k bistvenemu zmanjšanju teh stroškov, poleg tega pa obe družbi upata, da bosta uvedli novo metodo, ki jo bodo prevzeli vsi nemški operaterji električnega omrežja za optimizacijo obnovljivih virov energije, pri čemer bo država postala manj odvisna od fosilnih goriv.

Oznake

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika

Komentirajte

Kliknite tukaj za vpis komentarja

Anketa