bitcoin Kriptonovice Novice

Japonska bo ponudila fiksno obrestno mero za bitcoin

Azijski Nikkei je sporočil, da bodo uporabniki in trgovci z digitalnimi valutami kmalu lahko služili obresti od menjave, saj jim bo na voljo fiksna obrestna mera. Družba Coincheck, ki sta jo ustanovila Koichiro Wada in Yusuke Otsuka v letu 2014, dandanes ustvari tudi do 160 milijonov vrednih transakcij na mesec. Družba bo ponudila štiri možnosti fiksnih depozitov. 14-dnevna možnost bo imela ena odstotno letno obrestno mero, 30-dnevna opcija 2-odstotno letno nastanku in 90-dnevna opcija 3-odstotne obresti na leto. Najdaljša možnost naložbe depozita z najvišjo obrestno mero bo 12-mesečna opcija, kjer bo ponujena 5-odstotna obrestna mera.

Vpliv na povpraševanje po bitcoinih

Pojavlja se vse več interesentov, ki želijo pridobiti dovoljenje za poslovanje na Japonskem, zato bo konkurenčnost menjalnic vse večja. Če bo poskus z nudenjem fiksne obrestne mere za bitcoin depozite uspešen, se bo zagotovo bistveno povečalo tudi povpraševanje po njih.

Oznake

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika