Kriptonovice Kriptozajtrk Vsebine

Krptozajtrk: Trg v pričakovanju močnega okrevanja

kriptozajtrk kriptovalute2
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Pred iztekom Bitcoin opcij v vrednosti 4,5 milijarde dolarjev ta petek je cena Bitcoina padla pod ključno mejo 40.000 dolarjev. Ta padec je delno posledica odlivov iz Grayscale Bitcoin Trusta (GBTC) po njegovi pretvorbi v spot ETF, ki so povzročili znatne izgube. Zaskrbljenost med vlagatelji povečuje višja upravljavska provizija GBTC in pričakovanja, da Fed ne bo ublažila svoje restriktivne monetarne politike. Investitorji sedaj čakajo na gospodarske kazalnike, kot so podatki o bruto domačem proizvodu in osebni potrošniški izdatki, ki bodo pomembni za oceno vpliva na Bitcoin in možno izgubo vrednosti nakupnih opcij.

All eyes are on $40K Bitcoin price leading into Friday’s $4.5B BTC options expiry

Po nedavni 20-odstotni korekciji cene Bitcoina se na trgu oblikuje pričakovanje močnega okrevanja. Vlagatelji in analitiki pozorno spremljajo aktivnosti maloprodajnih vlagateljev in tržne trende, pri čemer nekateri uporabljajo strategijo “nakupa ob strahu” med padci cene, z namenom izkoristiti morebitno okrevanje. Prisotnost večjih finančnih igralcev, kot je BlackRock, ki trenutno kupuje Bitcoin, in pričakovan zaključek prodaje s strani Grayscale, ustvarja optimizem za pomemben tržni porast, ki bi lahko Bitcoin ponesel do nove rekordne vrednosti. Trenutna korekcija je v kontekstu zgodovinske uspešnosti Bitcoina pogosto videna kot možnost za nadaljnje močno okrevanje.

Bitcoin Set for Skyrocket to ATH After Current Correction

Jim Cramer, gostitelj oddaje “Mad Money” na CNBC, se je pohvalil, da je bil pravilen s svojo napovedjo, da bo uvedba spot Bitcoin ETF-ov sprožila prodajo po objavi novic (“sell the news”). Po odobritvi teh ETF-ov s strani ameriške Komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) je Bitcoin res doživel padec. Cramer je svoje stališče izrazil z ironičnim komentarjem “Number Go Down” na družbenem omrežju X, kar kaže na njegov pesimističen pogled na kratkoročne obete Bitcoina in kritiko preprostega optimizma v kripto skupnosti. 23. januarja 2024 je Bitcoin trgoval pri približno 38.962 dolarjih, kar predstavlja 4,80-odstotni padec v zadnjih 24 urah in 20-odstotno znižanje od vrha 48.733 dolarjev, doseženega 11. januarja.

Jim Cramer Gloats Over Being Right About Spot Bitcoin ETFs Being a ‘Sell-the-News’ Event

Članek na Crypto News podrobno primerja Bitcoin in Ethereum, izpostavljajoč njune ključne razlike in značilnosti. Bitcoin, pogosto imenovan digitalno zlato, je omejen na 21 milijonov kovancev in se običajno uporablja kot shranjevalec vrednosti. Ethereum pa se osredotoča na interakcijo z decentraliziranimi aplikacijami (dapps) na svoji blockchain platformi, omogočajoč raznovrstne finančne storitve. Medtem ko so transakcije Bitcoina omejene na zapisovanje transakcij, transakcije Ethereuma lahko vsebujejo izvedljivo kodo. Ethereum ima hitrejši čas bloka in višje transakcijske stroške, znane kot “gas fees”. Z več posodobitvami, vključno s prehodom na mehanizem dokazovanja deleža (proof-of-stake), je Ethereum postal manj energetsko intenziven v primerjavi s sistemom dokazovanja dela (proof-of-work) Bitcoina. Kljub razlikam oba kriptovaluti pomembno vplivata na digitalno gospodarstvo in ponujata edinstvene vrednosti.

Bitcoin vs. Ethereum: a comprehensive comparison

Franklin Templeton pričakuje, da bo njihov spot Bitcoin ETF pridobil na priljubljenosti, ko bodo finančni svetovalci in vlagatelji postali bolj seznanjeni z njim. Čeprav trenutno ni med vodilnimi izdelki, kot so tisti od BlackRock, Fidelity in Grayscale, je ETF že dosegel 101 milijon dolarjev volumna. Optimizem podjetja temelji na pričakovanju, da bo z večjim razumevanjem izdelkov med investicijskimi skupnostmi naraslo zanimanje za njihov ETF kot potencialno dolgoročno rešitev za portfelje. Bayston iz Franklin Templetona verjame, da bo podjetje postalo vodilni ponudnik digitalnih sredstev, ko bodo investicijske skupnosti bolje razumele spot Bitcoin ETF-e.

Franklin Templeton expects its spot bitcoin ETF to gain traction as financial advisors become more familiar with product

V letu 2024 kriptotržišče vstopa v novo fazo decentraliziranih financ (DeFi), ki se osredotoča na prehod od umetno ustvarjenih finančnih produktov k uporabnosti v realnem svetu. Ta faza obljublja obetaven razvoj, saj pričakovano zniževanje obrestnih mer s strani centralnih bank bi moralo povečati priljubljenost DeFi. Pojavljajo se novi ekosistemi in protokoli. Kljub izzivom, kot so varnostni napadi, ki so omejevali širšo sprejetost DeFi, je prva faza že ustvarila temelje za nadaljnje inovacije. Naslednja faza DeFi se prilagaja novim tržnim pogojem in tehnološkim inovacijam, ki so ključne za njeno množično sprejetost.

The Next Phase of DeFi Is Here

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Myhajlo Todurov

Finančni strokovnjak z avtorstvom več kot 1.000 objavljenih člankov. Poleg tega je tudi manager komunikacij, moderator dogodkov in podjetnik. Njegova strast pa je tudi v kriptovalutah in potencialu Web3, ki mu prinaša navdušenje in zanimanje za prihodnje tehnologije.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
59.511,12
59.511,12
1.65%
Ethereum
3.251,73
3.251,73
1.05%
Tether
0,934278
0,934278
0.01%
Binance Coin
545,05
545,05
2.03%
Solana
122,24
122,24
2.21%
Lido Staked Ether
3.250,81
3.250,81
1.08%
USDC
0,934670
0,934670
0.01%
XRP
0,451107
0,451107
1.73%
Toncoin
6,77
6,77
1.32%
Dogecoin
0,114835
0,114835
0.59%

Nakup, menjava, prodaja