Kriptonovice Kriptozajtrk Vsebine

Kriptozajtrk: Bitcoin pod 40 tisoč dolarjev

kriptozajtrk kriptovalute2
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Bitcoin je nedavno padel pod mejo 40.000 dolarjev, kar je posledica prodaje BTC ETF-jev. Med pomembnimi dogodki izstopa prodaja delnic GBTC s strani propadlega podjetja FTX in premestitev BTC na Coinbase s strani Grayscale-a. Dne 22. januarja je Bitcoin zabeležil skoraj 9-odstotni padec, pri čemer je njegova cena na platformah, kot sta Binance in Coinbase, padla na okoli 39.700 dolarjev. Ta padec je povezan z odlivi iz Grayscale-ovega spot Bitcoin ETF-ja, GBTC, ki je največji takšen sklad v ZDA z več kot 20 milijardami dolarjev sredstev. GBTC je doživel dnevne odlive v višini do 500 milijonov dolarjev, skupno pa je iz sklada odteklo več kot 2,8 milijarde dolarjev. FTX pod vodstvom Johna J. Raya III je prodal milijone delnic GBTC za 1 milijardo dolarjev, Alameda Research pa je umaknila tožbo proti Grayscale in njegovi matični družbi Digital Currency Group. SEC je prav tako potrdil zahtevo Nasdaq-a za opcije na spot BTC ETF, kar trgovcem omogoča špekulacijo o volatilnosti Bitcoina ali zavarovanje proti njej, kar bi lahko privabilo več kapitala v Bitcoin ETF-e.

Bitcoin dips below $40k amid BTC ETF selloffs

Upravljavci premoženja so v Evropi znižali stroške za svoje Bitcoin ETF-e, da bi ostali konkurenčni na vse bolj nasičenem trgu. To znižanje stroškov odraža prizadevanja za privabljanje vlagateljev in prilagajanje dinamičnemu okolju kripto trga, ki se hitro razvija. Zmanjšanje stroškov je pomemben korak za povečanje privlačnosti Bitcoin ETF-jev in lahko vpliva na širši trend v industriji.

Asset managers cut fees for European Bitcoin ETFs as competition grows

Kriptoanalitik Johnny napoveduje, da bi Dogecoin ($DOGE) lahko dosegel vrednost 0,10 dolarja na žeton zaradi špekulacij, povezanih z uvedbo novega plačilnega sistema na platformi X (prej znani kot Twitter). Ta napoved sledi nedavnemu 5-odstotnemu povečanju vrednosti Dogecoina in Muskovi napovedi o podpori plačilom na platformi, kar je sprožilo špekulacije o možni vključitvi Dogecoina v plačilni sistem platforme.

Crypto Analyst Predicts Dogecoin ($DOGE) Could Rally to $0.10 Amid X (Twitter) Payment Speculation

Elon Muskova aplikacija X je z novim plačilnim računom zbudila špekulacije o možni integraciji kriptovalut. Pričakuje se, da bo aplikacija do sredine leta 2024 uvedla plačilne storitve, vendar ni jasno, ali bo to vključevalo tudi kriptovalute. Muskova pretekla uporaba Dogecoina za plačila in namigi na družbenih omrežjih nakazujejo, da bi Dogecoin lahko bil vključen v X. Kljub nedavnemu upadu plačil za kripto vsebine v X, špekulacije o potencialni integraciji kriptovalut v aplikacijo še vedno naraščajo.

Elon Musk’s X Payments Feature Sparks Speculation Among Crypto Enthusiasts

Na sodišču se je Binance soočila s Komisijo za vrednostne papirje in borzo ZDA (SEC), kjer je bilo osrednje vprašanje, ali so kriptovalute, trgovane na Binance, vrednostni papirji. SEC obtožuje Binance in njenega nekdanjega izvršnega direktorja Changpenga Zhaoja zavajanja strank in nezakonitega delovanja. SEC trdi, da je 12 kriptovalut, vključno z BNB in BUSD, na borzi vrednostnih papirjev. Sodnica Amy Berman Jackson je postavila podrobna vprašanja o interpretaciji Howeyjevega testa s strani Binance in kritikah SEC glede nejasnosti pravil za kripto industrijo. Ta dogodek sledi podobnemu soočenju med Coinbase in SEC prejšnji teden.

Binance and SEC face off in court with detailed questioning from judge

FTT, žeton propadle borze FTX, je pridobil 11 % vrednosti kljub tržnim pretresom, kar je deloma posledica upanja na izplačila upnikom. Obseg trgovanja z žetonom je narasel na 90 milijonov dolarjev. Razkritje, da je stečajna masa FTX prodala 22 milijonov delnic Grayscale GBTC Bitcoin ETF-ja, kar predstavlja skoraj polovico vseh prodaj GBTC od začetka leta, je dodatno vplivalo na tržne razmere. Medtem je Bitcoin padel za 3,5 % na 39.500 dolarjev, CoinDesk 20 pa je zabeležil skoraj 5-odstotni padec.

FTT Bucks Market Turmoil As FTX Estate Revealed To Be Behind GBTC Sales

Članek na CoinTelegraph predstavlja tri nove pripovedi, ki bi lahko oblikovale bikovski trg kriptovalut v letu 2024. Prva pripoved se osredotoča na razvoj tehnologij, kot so “chain development kits” (CDKs), superchains, layer-3s in appchains, ki bi lahko preoblikovali obstoječe layer-2 omrežja. Druga pripoved obravnava “Etherization” Bitcoina prek Ordinals protokola, ki razširja uporabo Bitcoina z izdajo NFT zbirk in deljivih žetonov. Tretja pripoved izpostavlja vse večji pomen digitalnih identitet, ki bi lahko igrale ključno vlogo pri centralnih bančnih digitalnih valutah (CBDCs) in airdropsih, temelječih na digitalni preveritvi identitete.

3 bull market narratives for 2024 that you haven’t heard about yet

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Myhajlo Todurov

Finančni strokovnjak z avtorstvom več kot 1.000 objavljenih člankov. Poleg tega je tudi manager komunikacij, moderator dogodkov in podjetnik. Njegova strast pa je tudi v kriptovalutah in potencialu Web3, ki mu prinaša navdušenje in zanimanje za prihodnje tehnologije.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
59.917,40
59.917,40
2.87%
Ethereum
3.202,67
3.202,67
2.33%
Tether
0,918203
0,918203
0.02%
Binance Coin
533,25
533,25
2.14%
Solana
149,87
149,87
4.33%
XRP
0,561767
0,561767
12.24%
USDC
0,917669
0,917669
0.01%
Lido Staked Ether
3.194,87
3.194,87
2.4%
Dogecoin
0,115441
0,115441
3%
Toncoin
6,67
6,67
1.82%

Nakup, menjava, prodaja