Kriptonovice Kriptozajtrk Vsebine

Kriptozajtrk: Bo halving sprožil nov val rasti kriptovalut?

kriptozajtrk kriptovalute2
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Po nedavnem padcu Bitcoina pod vrednost 43.000 dolarjev se je tržno razpoloženje spremenilo v “Nevtralno”, kot to kaže indeks strahu in pohlepa. Ta sprememba odraža volatilnost in čustveno naravo trga kriptovalut. Indeks, ki temelji na različnih dejavnikih, kot so volatilnost, tržni zagon in razpoloženje na družbenih medijih, služi kot ključni pokazatelj čustvenega stanja na trgu kriptovalut in pogosto signalizira spremembe v tržnem vedenju. Premik indeksa v nevtralno stanje nakazuje na bolj uravnotežen pogled vlagateljev, kar je lahko posledica tržnih korekcij, makroekonomskih razmer ali sprememb v strategijah vlagateljev. Ta razvoj dogodkov odpira različne špekulacije o prihodnji cenovni usmeritvi Bitcoina, kar poudarja nepredvidljivost trga kriptovalut.

Bitcoin Drops Below $43K, Fear & Greed Index Neutral

Članek “Will the Next Bitcoin Halving Be Another Hype Cycle?” obravnava pričakovanja, povezana z naslednjo razpolovitvijo Bitcoina, in vprašanje, ali bo ta dogodek sprožil nov ciklus navdušenja in rasti cen. Razpolovitev Bitcoina, ki se zgodi približno vsaka štiri leta, je v preteklosti pogosto sprožila znatne spremembe vrednosti Bitcoina. Članek raziskuje, kako bi ta dogodek lahko vplival na trg in ali bo ustvaril podobne tržne odzive kot v preteklosti.

Will the Next Bitcoin Halving Be Another Hype Cycle?

Članek na portalu The Block obravnava tri nepričakovana tveganja, povezana z vključevanjem Wall Streeta v svet Bitcoina, zlasti po uvedbi spot Bitcoin ETF-ov. Prvo tveganje je možna koncentracija lastništva Bitcoina v rokah nekaj velikih institucij, kar bi lahko oslabilo njegovo decentralizirano naravo. Drugo tveganje izhaja iz potencialne finančne institucionalizacije Bitcoina, pri čemer bi tradicionalne finančne prakse lahko vodile do novih oblik finančne vzvodne izpostavljenosti. Tretje tveganje se nanaša na upravljanje, kjer bi lahko velike finančne institucije imele vpliv na odločitve znotraj Bitcoin ekosistema, kar bi lahko vodilo do sprememb, ki bi bile v nasprotju z osnovnimi načeli decentralizacije in odprtosti Bitcoina.

Three unexpected risks from Wall Street's foray into bitcoin

Hillary Clinton, nekdanja kandidatka za predsednico ZDA, je na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu izrazila mnenje, da bi Bitcoin lahko nadomestil ameriški dolar kot globalno rezervno valuto. V svojem govoru je Clintonova poudarila potencialen vpliv kriptovalut na svetovne finance. Njene pripombe odsevajo širši pojav “de-dolarizacije”, procesa, v katerem države zmanjšujejo svojo odvisnost od dolarja v mednarodni trgovini in financiranju, in pogosto uporabljajo alternative, kot so druge valute ali sredstva. To odpira možnosti za širšo svetovno sprejetost Bitcoina in drugih kriptovalut.

Hillary Clinton: Bitcoin could replace the dollar as the reserve currency

Priznani ekonomist Paul Krugman je izjavil, da je v ZDA inflacija premagana, kar predstavlja pomembno spremembo v ekonomski politiki in lahko vpliva na trg tveganih naložb, kot so kriptovalute in delnice. Krugmanova analiza trenutne stopnje inflacije in tržnih pričakovanj kaže na možnost pričetka zniževanja obrestnih mer s strani Fed. To bi lahko povečalo privlačnost naložbenih tipov, kot so kriptovalute. Vendar je pri tem pomembno upoštevati morebitno netabilnost trgov in druge globalne ekonomske dejavnike, ki lahko vplivajo na dinamiko trga.

Renowned Economist Paul Krugman Declares That in the U.S. ‘Inflation Has Been Defeated’

V Afriki se razvoj tehnologije Web3 sooča s pomembnimi regulativnimi izzivi, ki bi lahko ovirali njeno transformacijsko moč. Jathin Jagannath iz podjetja Cartesi izpostavlja regulativno negotovost kot glavno oviro, ki ustvarja zadržanost med potencialnimi uporabniki in vlagatelji. Pomanjkanje jasnih in natančno opredeljenih regulacij za tehnologije Web3 lahko zavira popolno izkoriščanje revolucionarnih možnosti, ki jih te tehnologije ponujajo.

Web3 in Africa: Regulatory Challenges Impede Potential Transformation

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Myhajlo Todurov

Finančni strokovnjak z avtorstvom več kot 1.000 objavljenih člankov. Poleg tega je tudi manager komunikacij, moderator dogodkov in podjetnik. Njegova strast pa je tudi v kriptovalutah in potencialu Web3, ki mu prinaša navdušenje in zanimanje za prihodnje tehnologije.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
60.083,68
60.083,68
1.18%
Ethereum
3.264,27
3.264,27
1.92%
Tether
0,930716
0,930716
0%
Binance Coin
545,85
545,85
2.41%
Solana
123,80
123,80
1.58%
Lido Staked Ether
3.264,43
3.264,43
1.91%
USDC
0,931311
0,931311
0%
XRP
0,455277
0,455277
1.15%
Dogecoin
0,115713
0,115713
0.35%
Toncoin
6,64
6,64
0.47%

Nakup, menjava, prodaja