Novice Video

Kriptozajtrk 31.3.2020 – Po ponedeljku pozitivno

Kripovalute slovar

Ponedeljek prijazen do kriptovalut in kapitalskih trgov. Bitcoin ostaja nad 6.200$; Nazorni pogled na korelacijo Bitcoina s kapitalskimi trgi. Povsem enake reakcije na razmere in ukrepe; Število denarnic z vsaj enim Bitcoinom vztrajno narašča in dosega nove rekorde; Kako bi Centralne banke z digitalnim denarjem lahko reševale vprašanje Univerzalnega temeljnega dohodka

Vsak delovni dan vam postrežemo z novicami in zanimivostmi, ki jih zasledimo v domačih in tujih medijih. Obveščenost je pomembna za uspešno poslovanje in odločanje v kriptosvetu!

Današnjo vrednost TOP15 kriptovalut poglejte na:

DOPOLNJENI TEČAJNICI

 

Ponedeljek se je izkazal kot zelo ploden dan za trgovalce s kriptovalutami. Bitcoin se je hitro povzpel za 12,73% do vrednosti 6599$ in v nekaj urah zdrsnil na 6.380$. Če ste uspeli ujeti prave trenutke, ste danes zelo zadovoljni. Kot je bilo navedeno v prejšnjih analizah, je za Bitcoin pomembno, da se drži nad mejo 6.200$, torej nad padajočo trend linijo. Tudi za S&P500 je bil ponedeljek, kljub novicam o žrtvah COVID-19 in podatkih o brezposelnosti, pozitiven in je trgovalni dan zaključil  3,35% višje, kot v času odprtja borze.

Bitcoin & Stocks Rise as US Economy Grinds to a Halt – Furloughs Soar

 

Lep pregled kako upravičen je bil strah vlagateljev pred padcem vrednosti Bitcoina, ki je sredi februarja dosegel vrednosti nad 10.000$ in do sredine marca zabeležil padec na 4.400$. Ob krivulji gibanja vrednosti Bitcoina je prikazano gibanje vrednosti S&P500, ki nazorno prikazuje močno korelacijo med naložbenima razredoma v preučevanem obdobju. Prikazuje, da se v teh “kriznih” časih skoraj povsem enako odzivata na razmere in na ukrepe centralnih bank.

While Coronavirus Rages, Bitcoin Has Made A Leap Towards The Mainstream

 

Po podatkih Glasnode število denarnic, v katerih je vsaj en Bitcoin, iz dneva v dan dosega nove rekorde. Iz sicer linearno rastočega trenda izstopata dve obdobji in sicer obdobje konec leta 2015 in obdobje konec leta 2017.

Number of Addresses with BTC 1 Rising, while Bitcoin is Leaving Exchanges

 

Zanimivo razmišljanje Frances Coppola, kolumnistke Coindeska, sicer neodvisne novinarke za področje bančništva, financ in ekonomije, o načinih, kako in na kakšen način bi lahko države s CBDC reševale vprašanje Univerzalnega temeljnega dohodka (UTD).

How Central Banks Could Use Digital Cash to Deliver Universal Basic Income

 

Andrej Bohinc: Pripravljeni na vse

 

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika