Novice Video

Kriptozajtrk 23.4.2020 – Pričakovanje in “nore” napovedi

Bitcoin “žaga” okoli 7.000$; Smele napovedi svetovalca Warrena Buffeta, da bo Bitcoin v kratkem vreden 300.000$; Raziskava, ki nasprotuje splošnemu mnenju, da kopičenje Tethera pospešuje tečaj Bitcoina; Ethereum utegne na dolgi rok izgubiti bitko proti stabilnim kovancem.

Vsak delovni dan vam postrežemo z novicami in zanimivostmi, ki jih zasledimo v domačih in tujih medijih. Obveščenost je pomembna za uspešno poslovanje in odločanje v kriptosvetu!

Današnjo vrednost TOP15 kriptovalut poglejte na:

DOPOLNJENI TEČAJNICI

 

Pri celotni tržni kapitalizaciji 208 milijard ameriških dolarjev pričamo žaganju tečajev. Včerajšnje prebujenje je Bitcoin za kratek čas pognalo nad 7.150$. Trenutno se zadržuje pri približno 7.000$, po kratkorčnem pričakujočem padcu, pa ga utegnemo zagledati pri vrednosti nad 7.200$. Altcoini pravzaprav sledijo tej dinamiki, bo pa v prihodnje, poleg naftnega trga, potrebno spremljati tudi gibanje S&P500, saj utegnejo večji trgovalci pričeti z odprodajami vrednostnih papirjev. Padec S&P500 bi lahko, ob trenutno močni korelaciji, za seboj potegnil tudi kriptovalute. 

Bitcoin (BTC) Price Predicted to Skyrocket to $300,000 by Warren Buffett Expert

 

Včeraj smo pisali, da večje spremembe v tržni kapitalizaciji Tether-a (USDT) že leto in pol pomenijo posledično rast Bitcoina in kopičenje sredstev v stablecoinih predstavlja “suhi smodnik”, ki v primernem trenutku vname tečaje drugih kriptovalut. Danes je pred nami raziskava Centra za raziskave ekonomskih politik, ki ga sestavljajo strokovnjaki Univerze Berkley in Warwick Business School ter ugotavljajo ravno nasprotno. V preučevanem triletnem obdobju so zaznali le minimalno povezavo (korelacijo) med novimi izdajami stablecoinov in posledično rastjo Bitcoina.

Tether Printer Isn’t Pumping Up Crypto Prices, Researchers Find

 

V kriptosvetu Ethereum upravičeno uživa status “denarja”, vendar postopoma dobiva konkurenco v obliki stabilnih kvancev. Kratkoročno razvoj stablecoinov doprinaša k večji uveljavitvi Ethereuma, vendar zna bitko z njimi na dolgi rok izgubiti. V prispevku nekaj prednosti in slabosti Ethereuma in stabilnih kovancev.

Stablecoins Challenge Ethereum’s Claim To Become Money

 

Andrej Bohinc: Bitcoin po pričakovanjih

 

 

 

 

 

 

 

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika