Novice

Bitcoin grižljaji vredni 71.230.000 EUR

Včeraj je v hostlu Tresor potekalo tradicionalno srečanje “Bitcoin Pizza Day” s katerim Bitcoin društvo Slovenije vsako leto obeležuje obletnico prve transakcije z Bitcoinom.

Spomnimo. 22. maja 2010 se je zgodila prva dokumentirana transakcija zamenjave bitcoinov za dobrino, ko je programer Laszlo Hanyecz uspešno kupil dve Domino’s pici za 10.000 bitcoinov, ki so imeli tedaj vrednost približno 25 dolarjev, medtem, ko bi bil glede na trenutne vrednosti in tečaj bitcoina nakup „slavnih“ dveh pic vreden kar 71.230.000 milijona evrov.

Dan 22. maj se od tedaj v skupnosti navdušencev nad kriptovalutami praznuje pod imenom „Dan pice“. Na ta dan ponudniki pic po vsem svetu ponudijo popuste za nakup pic s kriptokovanci kot obeleženje prvega, sedaj tako odmevnega nakupa.

Ob praznovanju obletnice prve transakcije, Bitcoin društvo Slovenije pripravi tudi skupščino, na kateri volijo novega predsednika društva. Tudi tokrat so člani zaupali mandat novemu/staremu predsedniku Juretu Pircu.

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika

Komentirajte

Kliknite tukaj za vpis komentarja

Anketa