Novice

Bitcoin Cash je namenjen plačevanju!

Včeraj smo bili prisotni na dogodku Bitcoin Cash Meet-up, kjer je pobudnik Bitcoin Casha Roger Ver poudaril, da je Bitcoin Cash necentralizirano, hitro in poceni sredstvo za plačevanje kjerkoli po svetu.

Med uvodnim nagovorom je povedal, da je pred večenim dogodkom obiskal frizerja, kateremu je storitev plačal z Bitcoin Cash. To mu omogoča denarnica bitcoin.com. Glede plačevanja s kriptovalutami  bo pot še dolga, vendar je uporaba kritpovalut v vsakdanjem življenju neizogibna. BCHjev namen je hitro, necentralizirano in poceni opravljanje transakcij na verigi blokov.

Posebej zanimiva je izjava, da Ver svoje kapacitete za rudarjenje namenja rudarjenju Bitcoina in ne Bitcoin Casha. Razlog za to je, da je težavnost rudarjenja Bitcoina večja, zato tudi dražja. Z narudarjenimi Bitcoini pa lahko ceneje kupi Bitcoin Cash, kot če bi ga rudaril.

Dejan Roljič, direktor projekta Eligma, ki je lansiral kriptovaluto ELI, je povedal, da bo zanimivo videti koliko ICO projektov bo uspelo. Iz lastnih podjetniških izkuženj ve, da je od 80 projektov, ki so jim pomagali do financiranja, uspešnih le pet ali šest. Smo pa ELIpay uspešno uporabili za plačilo pijače na dogodku, z ELIpay pa lahko trenutno plačujete na približno 300 lokacijah. Eligma se sicer strateško usmerja na nerazvite trge, kjer plačilni sistemi ne delujejo dobro, oziroma za vse prebivalce.

Med simpatičnim panelom, ki ga je povezovala Tanja Bivic, so Roger Ver, Dejan Roljič, Peter Trček, Klemen Rupnik in Jure Pirc z obiskovalci delili marsikateri zanimiv pogled na trenutno stanje v kriptu  svetu, odkrito spregovorili o dejstvu, da je od te točke naprej potrebno sodelovanje in ne ljubosumje med akterji.

 

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika

Komentirajte

Kliknite tukaj za vpis komentarja

Anketa