Izbrano Zanimivo

Volk je zaščitil ovco

Ne bomo dolgovezili. Zaslužki na kripto trgu so nenormalni. Več tisočkratne donosnosti v nekaj mesecih so milo rečeno nesramne. Ko jih prevedete v fiat valute, nepremičnine, zlato, žlahtne kovine in ostale »uveljavljene« finančne oblike, dobite nove bogataše.

Novi bogataši pa so motnja obstoječim bogatašem. Če je kdo obogatel zaradi srebra, je zavidal tistemu, ki je zaslužil na račun zlata. Če je nekdo zaslužil na račun predelovanja kavčuka za pridelavo avtomobilskih pnevmatik, je zavidal tistemu, ki je iz kavčuka pridelal kondome, ta pa je zavidal naslednjemu, ki je na podlagi kavčuka zaslužil z nekim drugim produktom. Never ending story.

V to zgodbo je vstopilo nekaj »računalniških freekov« in nekaterih, ki so kriptovalute »štekali« v začetku in so postali zelo bogati. Kar naenkrat se je lahko sosedov mulec, ki, po uveljavljenih družbenih merilih, ni znal šteti do dve, pripeljal s povsem novim Teslo. Tudi, če je povedal po pravici, da si ga je zaslužil sam, s kriptovalutami, mu nihče ni verjel. Prej so bile v igri vse misli o prevarah, drogah…, dejavnostih, ki so pač značilne za  hitre zaslužkarje.

»Novi fantje« so vsekakor vzbudili pozornost. V financah je zadeva zelo preprosta. Upravljavci strankam ponujajo 4, 6, 8, in 10 odstotno letno donosnost. Potem se pa, nebodigatreba, pojavi kriptotrg, ki navrže 4, 6, 8, in 10 kratnik vloženih sredstev v enakem časovnem obdobju. Seveda si stranka želi višjih donosov, upravljavec pa nima vzpostavljenega mehanizma, da bi ji to omogočil.

»Novi fantje« take donose omogočajo, »stari fantje« pa prepričujejo svoje stranke, da gre le za muho enodnevnico. Kot smo že v prejšnjem članku zapisali ( https://kriptovalute.si/je-kriptobalon-pocil/ ), jim gre nova ekonomija, nad katero nimajo vsega vpliva, pošteno na živce in denarnico.

Volkovi prihajajo.

Avtor: Mitja Glavnik

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika

Komentirajte

Kliknite tukaj za vpis komentarja

Anketa

Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas
Vprašanja, naročila, reklamacije? Tukaj smo, da vam pomagamo!
Povezujem...
Trenutno nismo na voljo za pogovor v živo! Pustite nam prosim sporočilo in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Naši operaterji so zasedeni. Prosimo poskusite kasneje!
:
:
:

Podatki, zbrani s tem obrazcem, se uporabljajo za komunikacijo z vami. Če želite več informacij, preberite splošne pogoje uporabe spletnega mesta Kriptovalute.si
Imate vprašanja? Pišite nam!
:
:
Ta pogovor je zaključen
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad