Dogodki

Virtualni dogodek: Evolucija Blockchaina 2009 – 2020

bae event oct 2020
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Vljudno vabljeni na virtualni dogodek, ki ga pripravljata organizaciji Blockchain AllianceEurope in Business Inteligence Center s podporo društev Blockchain Think Tank in Bitcoin društva Slovenije. Na brezplačnem dogodku Blockchain Alliance Europe, ki se bo dotaknil digitanih valut, varnosti, plačil, identitete in uporabe tehnologije bodo sogovorniki Gregor Zupanc – Solidum Capital, Alen Šalamun – BC Vault, Dejan Roljic – Eligma, Jan Gerl – Netis z AceBlock, Tomaž Furlan – Lucis, Vasja Veber – Viberate.

Leta 2009 je oseba ali skupina ljudi pod psevdonimom SatoshiNakamoto objavila belo knjigo z naslovom »Bitcoin– elektronski denarni sistem za izmenjavo vrednosti drug z drugim« in s tem vnesla noviteto v ustaljeni finančni sistem. Vse od takrat smo bili priča izjemnim zgodbam in primerom rabe tehnologije veriženja blokov, ki je danes prisotna v praktično vseh panogah industrije. Na dogodku vas bomo z gosti popeljali po vznemirljivi časovnici razvoja tehnologije: vse od njenih začetkov, ki jih predstavlja Bitcoin, do danes, ko slednja svoje mesto in priznanje dobiva v inovativnih rešitvah za digitalizacijo procesov in poslovanja.

Virtualni dogodek, ki se bo odvijal 22. oktobra 2020 s pričetkom ob 14. uri na platformi Zoom, bo v celoti potekal v angleškem jeziku. Udeležba je brezplačna, mesta so omejena, zato se čim prej registrirajte in si pridobite geslo za udeležbo.

PRIJAVA NA BREZPLAČNI VIRTUALNI DOGODEK

UVODNI NAGOVOR:

Tanja Bivic Plankar, predsednica Blockchain AllianceEurope

POZDRAVNI NAGOVORI:

Irena Grofelnik, predstavnica organizacije Business Intelligence Centre, Slovenija
Anja Blaj, predsednica organizacije Blockchain Think Tank Slovenia
Jure Pirc, predsednik Bitcoin društva Slovenije

PROGRAM DOGODKA:

Pomen, ki ga ima Bitcoin v vašem naložbenem portfelju.

Gregor Županc, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Solidum Capital

Brez dvoma je Bitcoin eden najbolj fascinantnih izumov 21. stoletja, ki lahko bistveno poveča učinkovitost vašega naložbenega portfelja. Prav tako lahko Bitcoin deluje kot zaščita pred prihajajočo inflacijo in ostalimi nepredvidljivimi posledicami rekordno nizkih obrestni mer in globalne monetarne ter fiskalne spodbude, kot ju še ni bilo.

Kako varno zaščititi zasebne ključe s šifrirano varnostno kopijo?

Alen Šalamun, soustanovitelj in tehnični direktor podjetij REAL security in BC Vault

Pregledi vdorov v letu 2019 so odprli številna vprašanja o varnosti posameznikovega imetja na kripto borzah ali programskih denarnicah. V povprečju vsak dan ukradejo za 2.7 milijona USD vrednosti kriptovalut, pri čemer je obdobje 2019/20 rekordno, saj se je število vlomov v menjalnice v primerjavi z letom prej povečalo za 13-krat. Kaj lahko storite, da zaščitite svoje imetje? Pogovarjali se bomo o novih tehnologijah (natančneje o novi generaciji varnostno-kriptografskih naprav) in način, kako premagati strah, da bodo hekerji napadli varnostne besede (ang. »recoveryseed«), ki ste jih izbrali za zaščito denarnice ter vam pokazali delovanje tehnologije, ki jo uporabljamo za njihovo zaščito.

Kakšen bi bil svet, če bi uporabljali zgolj eno valuto?

Dejan Roljič, ustanovitelj in izvršni direktor Eligme

Dejan bo delil svoje izkušnje z vpeljevanjem rabe kripto plačil med trgovce in predstavil svojo vsakodnevno nakupno izkušnjo s pomočjo plačilnega sistema GoCrypto. Ta predstavlja globalno omrežje, ki spreminja plačilno krajino tako, da uporabnikom omogoča enostavno plačevanje s kriptom. Danes GoCrypto predstavlja največje in najhitreje rastoče plačilno mrežo na svetu, ki je prisotna v več kot 50 državah. Povezuje uporabnike kripta in digitalnih denarnic, kripto menjalnice ter ponudnike blagajniških sistemov, PSP-je, plačilne izhode in vse trgovce, ki bi kot plačilno sredstvo želeli sprejeti tudi kripto.

Zakaj digitalna identiteta (SSI) postaja nuja in kakšen je njen potencial?

Jan Gerl, Blockchain razvijalec in vodja projektov v podjetju Netis

Skupni imenovalec digitalnih storitev danes je, da gre pri vseh za najemna razmerja, kjer so uporabniki odvisni od pogojev, ki jih postavijo ponudniki. Digitalna identiteta nekega uporabnika zunaj določene spletne storitve sploh ne obstaja, saj je ta zgolj skupek različnih informacij, ki jih podjetja o njem hranijo. Zato bo Jan predstavil koncept digitalne identitete (ang. Self-Sovereignidentity (SSI)), ki predstavlja eno od možnih rešitev za varne digitalne storitve in upravljanje osebnih podatkov. Ta koncept predvideva, da posameznik postane lastnik podatkov in se samostojno odloča, kateremu ponudniku oziroma v kakšne namene in za kako dolgo jih bo delil. Kot taka, digitalna identiteta odpravlja potrebo po zbiranju osebnih podatkov, ki so že bili zbrani drugje, s tem pa omogoča, da digitalizirane storitve postanejo bolj razširjene, varne, učinkovite in prijazne do uporabnika.

Turizem 4.0: Z inovacijami do personalizirane in digitalizirane uporabniške izkušnje turista.

Tomaž Furlan, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Lucis

Turizem 4.0 je konzorcijski projekt, ki povezuje različne slovenske turistične korporacije in ponudnike tehnologij s skupnim ciljem, da bi poenotili znanje in ideje ter zgradili edinstveno rešitev na področju trajnostnega turizma. S pomočjo ključnih tehnologij bo produkt projekta Turizem 4.0 celovita platforma, ki bo različnim udeležencem v turističnem ekosistemu omogočila delovanje z enega mesta. Poleg predstavitve projekta se bo Tomaž v predavanju osredotočil na praktično rabo tehnologije blockchain, ki jo bodo uporabnikom približali z vpeljavo digitalne identitete in žetona za sodelovanje (CollaborationImpactToken).

Pandemija je bila uničevalna za glasbene dogodke v živo. Kaj sledi?

Vasja Veber, soustanovitelj in operativni direktor podjetja Viberate

Prireditve v živo so po marcu tega leta prepovedane in zdi se, da se to kaj kmalu ne bo spremenilo. Viberate je v te namene analiziral škodo, ki jo je utrpela festivalska industrija in predstavil niz orodij, ki ji bodo pomagali, da se postavi na noge takoj, ko se uspešno spopademo z virusom.

PRIJAVA NA BREZPLAČNI VIRTUALNI DOGODEK

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika.

Kadarkoli nas lahko kontaktirate preko telefona: 071/377 757 ali spletnega kontaktnega obrazca.

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
25.988,40
25.988,40
2.88%
Ethereum
1.669,14
1.669,14
4.12%
Tether
0,921463
0,921463
0.07%
USD Coin
0,919690
0,919690
0%
Binance Coin
301,41
301,41
1.82%
HEX
0,099355
0,099355
5.44%
XRP
0,400975
0,400975
3.8%
Cardano
0,337324
0,337324
2.79%
OKB
41,30
41,30
1.14%
Lido Staked Ether
1.665,23
1.665,23
4.09%

Nakup, menjava, prodaja