Novice Poučno Zanimivo

TRON – od inovacije do NATEGA! III.del – “PAKET TRON je prispel.”

profesor
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Ob prejemu “Paketa” TRON sem pismonoši nejevoljno predal 39 evrov. Čeprav sem pričakoval nateg in se veselil “dokaznega gradiva” sem globoko v sebi še vedno upal, da iz tega še kaj bo in nisem ravnokar vrgel denarja stran.  Vsi dvomi so se razblinili, ko sem na spletni strani program-profit.info vtipkal naslov elektronske pošte in prejeto kodo za prevzem kriptovalute TRON.

Še pred vnosom sem dobil prvi vtis. Če ste se spraševali kako izgleda “paket” Tron:

IMG 20190408 130807

Malce nenavaden izgled, če upoštevamo, da se kriptovaluta Tron kupuje na več svetovnih menjalnicah. Tisti, ki imate tam odprte račune veste o čem pišem. Ampak pustimo malenkosti. Videz ni vse. Nenazadnje sem prejel kartico z aktivacijsko kodo in dosledna navodila za prevzem “voucherja”.

Najprej mi je sistem vztrajno odgovarjal, da navedeni elektronski naslov, tisti preko katerega sem naročil “paket”, ni pravilen. Po pomoč sem se obrnil na telefonsko številko, ki je navedena na dopisu. Avtomatski odzivnik s prijetnim ženskim glasom mi je pojasnil, da povezave s to številko ni mogoče vzpostaviti. No, krasno. Sem vedel, da gre za nateg…

Vendar mi nekaj ni dalo miru, da ne bi ponovno poizkusil z vstopom na spletno stran.  39 evrov vseeno ni malo denarja. In glej ga zlomka, danes je moj elektronski naslov pravilen in odprla so se mi vrata k vnočenju “vaucherja”, do česar je bilo potrebne nekaj telovadbe po spletni strani, da sem našel pravi zavihek.

Obrazec za prevzem, vsaj tako sem verjel, kriptovalute Tron zahteva:

“Pripravite potrebne dokumente za izpolnitev obrazca (osebna izkaznica, denarnica za kriptovalute).

Natisnite vprašalnik, ki ste ga prejeli po elektronski pošti. Izpolnite ga, nato pa ga slikajte ali barvno skenirajte in pošljite na naslov doc@my-money-invest.eu

Pošljite sliko ali barvni sken dokumentov, ki potrjujejo vašo identiteto – popoln seznam potrebnih dokumentov se nahaja spodaj.

 • IDENTIFIKACIJSKI DOKUMENTI (POI)
 • Osebna izkaznica(mora biti veljavna, slika ali barvni sken [prednja in zadnja stran]. Vidni 4 vogali.
  Dokument mora biti jasen, brez vidne umazanije [ne sme biti prelomljen, strgan])
 • Vozniško dovoljenje
 • Potni listNa identifikacijskem dokumentu podatki ne smejo biti prekriti
  , prav tako na njem ne sme biti dopisov.
 • POTRDITEV NASLOVA NAROČILA (POR)
 • Račun DDV(Vidni 4 vogali računa, viden logotip – račun v barvah.
  Datum izdaje ni starejši od 3 mesecev, čitljiv.)
 • Voda plin Elektrika televizija Stacionarni internet Stacionarni tel.
 • Izpisek iz bančnega računaNi starejši od 3 mesecev, prikazuje najmanj 3 transakcije, naslov in podatke stranke na gornjem delu dokumenta pri logotipu banke.

Po e-pošti boste prejeli potrdilo, takoj ko bodo preverjeni vsi potrebni dokumenti. Kupon bo pripravljen v 24 urah.”

Gre za standarden postopek imenovan KYC (Know Your Customer), ki ga za potrebe identifikacije stranke, zaradi preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma uporabljamo tudi na naši spletni strani.

Vendar za oddajo tako občutljivih podatkov poleg vseh predpisov GDPR uporabljamo varne internetne povezave. Pomeni ustrezne SSL certifikate, ki jih pridobite le, če je podjetje ustrezno preverjeno. Poenostavljeno, gre za zeleno obarvan naslov ponudnika spletnega mesta, ki vsebuje tudi ime podjetja, ki spletno mesto upravlja. Take varne povezave uporabljajo banke in vsi ostali ponudniki resnih storitev. Na strani program-profit.info pa niti sam url naslov ni obarvan zeleno, čeprav je možno zeleno obarvane črke pridobiti brezplačno, brez preverjanja.

Zato sem prekinil aktivnosti za prevzem TRONA, saj ne želim deliti podatkov mojega osebnega dokumenta in drugiih podatkov širom po spletu.

“Osebno nimam nobenega dvoma, da gre za nateg.  Indicev je veliko. Fotografija profesorja iz Harvarda z jeklenim nasmehom s kupom denarja v naročju. Zelo prepričljivo prodajno pismo, ki obljublja enormne donose, plačilo po povzetju, da ostanete brez dokaza o plačilu, težave pri vnovčevanju…”

Pa sem vendar ponovno preveril, če sem res takšno teslo, da sem denar tako lahkotno “vrgel skozi okno”. Ja, kupil sem kupon za vnovčenje MULTIMEDIJSKIH IZDELKOV!

IMG 20190409 123511

 

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika.

Kadarkoli nas lahko kontaktirate preko telefona: 071/377 757 ali spletnega kontaktnega obrazca.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
59.937,15
59.937,15
2.31%
Ethereum
3.201,73
3.201,73
1.91%
Tether
0,918370
0,918370
0%
Binance Coin
532,94
532,94
1.66%
Solana
149,54
149,54
3.44%
XRP
0,564008
0,564008
12.39%
USDC
0,918051
0,918051
0.01%
Lido Staked Ether
3.193,17
3.193,17
1.92%
Toncoin
6,67
6,67
1.75%
Dogecoin
0,115364
0,115364
2.8%

Nakup, menjava, prodaja