Izbrano Poučno Video Vsebine

Soustanovitelj Chainlinka ($LINK) Sergej Nazarov o prihodnosti blockchaina

nazarov
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Sergej Nazarov, soustanovitelj podjetja Chainlink, se je nedavno udeležil poučnega pogovora z Ashem Benningtonomiz Real Vision.

Vloga omrežij Oracle

Nazarov je razložil, da blockchain zajema soglasja o transakcijah, podpise zasebnih ključev, registrih žetonov in pametnih pogodbah. Vendar pa to soglasje ne vključuje zunanjih elementov, kot so podatki, računanje in komunikacija med verigami blokov. Pri tem ključno vlogo igrajo Oracle omrežja, še posebej decentralizirana, kot so tista, ki jih razvija Chainlink, je dodal. Ta omrežja zagotavljajo varnost in zanesljivost podatkov, ki se uporabljajo v decentraliziranih financah (DeFi), računanje zunaj blockchaina in povezovanje različnih sistemov.

Omrežja Oracle podjetja Chainlink so obdelala transakcije v vrednosti približno bilijona dolarjev, kar kaže na njihov pomembno vlogo v svetu blockchaina. Omogočajo napredne funkcionalnosti blockchaina, saj zagotavljajo varne in zanesljive zunanje podatke ter računalniške zmogljivosti. Nazarov je to primerjal z razvojem spletnih aplikacij, ki so se razvile, ko so lahko vključevale zunanje podatke in sisteme.

Poudaril je tudi varnostni vidik Oracle omrežij. Izpostavil je, da lahko varnostni model blockchaina postane ranljiv, če zunanji podatki, ki nadzorujejo stanje na verigi, niso varni ali lahko manipulirani. Ta varnost je ključnega pomena za izvajanje naprednih funkcij, kot so DeFi in žetoni, ki predstavljajo sredstva v realnem svetu.

Integracija realnih sredstev

Nazarov je nadaljeval z razpravo o integraciji realnih sredstev z blockchain tehnologijo. Poudaril je pomen zanesljivega dostopa do podatkov in vlogo Chainlinka pri zagotavljanju dokazov o rezervah za sredstva, kot so na primer zlati kovanci.

Konvergenca TradFi in DeFi

V tretjem delu intervjuja je Nazarov nadalje razpravljal o povezovanju blockchain tehnologije s tradicionalnimi financami. Osredotočil se je na koncept unificiranega globalnega interneta pametnih pogodb in vlogo Chainlinka v tem transformativnem procesu.

Strategija in vizija Chainlinka

V četrtem delu intervjuja je Nazarov podrobneje obravnaval prihodnost Chainlinka in njegovo vlogo pri združevanju tradicionalnih financ (TradFi) in decentraliziranih financ (DeFi). Razpravljal je o združevanju teh dveh svetov v enoten globalni internet pogodb, pri čemer je izpostavil pomembnost varnosti in zaupanja v tem prehodu.

Blockchain kot rešitev v času gospodarske krize

V zadnjem delu intervjuja je soustanovitelj Chainlinka delil svoje misli o prihodnosti blockchain tehnologije, še posebej v kontekstu potencialnih gospodarskih kriz. Razpravljal je o tem, kako bi lahko blockchain postal ključna tehnologija pri ustvarjanju bolj preglednega in zanesljivega gospodarskega sistema.

Nazarov je izrazil prepričanje, da se bo blockchain industrija vse bolj oddaljevala od širšega tehnološkega sektorja zaradi svojih edinstvenih lastnosti kot odporna tehnologija proti napakam. Meni, da blockchain ne predstavlja le luksuza v času gospodarske stabilnosti, ampak je ključna rešitev med gospodarskimi krizami. Po Nazarovem mnenju se svet morda sooča z gospodarsko krizo zaradi zapletenih in pomembnih gospodarskih odločitev glavnih svetovnih akterjev.

Pričakuje, da bo blockchain tehnologija sprejeta zaradi svojih bistvenih prednosti, kot sta preglednost in zanesljivost, še posebej na trgu, kjer ljudje iščejo interakcijo z raznovrstnimi sredstvi. Nazarov verjame, da bo blockchain v primeru gospodarske krize ponudil rešitve za mnoge težave, saj omogoča sistem, ki temelji na kriptografskem dokazu in ne na tradicionalnem zaupanju, ki temelji na blagovni znamki.

Nazarov si predstavlja svet, kjer lastništvo ni omejeno na geslo do baze podatkov, ampak je nadzorovano z zasebnimi ključi na osebnih napravah. Vidi prihodnost, kjer je zanašanje na zavarovalnice utemeljeno na kriptografsko preverljivih matematičnih resnicah, kar zagotavlja, da se zavarovalne police držijo svojih obljub.

Priznava svojo nagnjenost k pesimizmu glede trajnosti trenutnega globalnega finančnega sistema, a je presenečen, da ta še vedno deluje. Vendar pa Nazarov ostaja prepričan, da bo prišlo do globalne korekcije nazaj v realnost, pri čemer bodo blockchain tehnologije igrale ključno vlogo pri reševanju težav, kot sta solventnost in nadzor nad sredstvi.

Celoten intervju si oglejte v nadaljevanju.

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Myhajlo Todurov

Finančni strokovnjak z avtorstvom več kot 1.000 objavljenih člankov. Poleg tega je tudi manager komunikacij, moderator dogodkov in podjetnik. Njegova strast pa je tudi v kriptovalutah in potencialu Web3, ki mu prinaša navdušenje in zanimanje za prihodnje tehnologije.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
64.504,53
64.504,53
1.31%
Ethereum
3.470,37
3.470,37
2.39%
Tether
0,920827
0,920827
0.04%
Binance Coin
574,41
574,41
0.52%
Solana
165,93
165,93
1.34%
Lido Staked Ether
3.469,06
3.469,06
2.39%
USDC
0,920995
0,920995
0.05%
XRP
0,492357
0,492357
1.38%
Dogecoin
0,155813
0,155813
3.07%
Toncoin
5,83
5,83
5.4%

Nakup, menjava, prodaja