Novice

Povzetek iz kriptokonference Blockchain Summit

kriptokonferenca blockchain summit
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Skladno s hitrim razvojem »blockchain« tehnologije, se odvijajo tudi dogodki, ki tehnologijo podpirajo in dodajajo k njeni uporabnosti. V Kristalni palači je prejšnji teden potekala kripto konferenca z nazivom »BLOCKCHAIN – TEHNOLOGIJA PRIHODNOSTI!«, ki je prva v vrsti pred Hrvaško, Italijo, Avstrijo, Bosno in sledečimi.

Osnovni namen konference je bil seznaniti obiskovalce s trenutno situacijo na kripto trgu in s trendi tehnologije, ki prihajajo. Predavatelji z izkušnjami iz finančnega sveta so korektno in nevtralno podali mnenja o preteklih dogodkih na kripto trgu in pričakovanjih za prihodnost. Osredotočili so se tako na možnosti, kot tudi pasti, ki prežijo na vlagatelja.

Konferenco je s temo »Kriptovalute – Mit ali realnost« otvoril Mitja Glavnik. Povzel je dogajanje na trgu od lanske jeseni do današnjega dne in navedel razloge za dinamično gibanje trga. Opozoril je na tveganja, ki so jim vlagatelji na kripto trgu izpostavljeni. Osredotočil se je na pasti pri vlaganju v ICO-je, psihologijo investiranja in na nejasnost davčnega vidika vlaganja v prihodnje.

Besedo je predal Mitji Vezovišku, priznanemu osebnemu finančnemu svetovalcu. Njegova tema so bili Trije načini investiranja v kripto svetu. Povedal je, da za vsako naložbo in investiranje, oziroma za doseganje finančnih ciljev, potrebujemo načrt. Njegov glavni nasvet pri vlaganju v kriptovalute je bil, naj po 200% rasti osnovnega vložka v FIAT izplačate tri četrtine sredstev.

Nataša Kozlevčar, soustanoviteljica novega sloveskega ICO-ja MoneyRebel, je predstavila razvoj platforme in kaj bo omogočala. V eni platformi bodo združili celoten trg klasičnih in kripto finančnih instrumentov. Skladno z direktivo EU PSD2 bodo omogočili dostop do vseh bank in finančnih ustanov. Končni cilj je ponuditi vsakemu lastno mobilno banko. Ta naj bi podpornikom projekta zagotavljala popolnoma brezplačen račun, transakcije, kartico in napredne svetovalne storitve, ki bodo temeljile na umetni inteligenci.

Dogodek je zaokrožila okrogla miza, ki so se je udeležili Nena Dekuzov, Mitja Vezovišek in Boris Kozlevčar. Razmišljali so o pravnih podlagah blockchaina, njegovi uporabnosti v javnem in zasebnem sektorju. Vsi so se strinjali, da lahko blockchain premosti marsikatero oviro. Kako uporaben bo posamezni projekt , naj bo v javni ali zasebni lasti, bo pa pokazal čas.

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika.

Kadarkoli nas lahko kontaktirate preko telefona: 071/377 757 ali spletnega kontaktnega obrazca.

Decoration sticker
Decoration sticker