Dogodki Novice

Posvet Slovenskega Blockchain Partnerstva

nenaMGRT 1
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

V sredo 11. decembra se nam obeta zanimiv posvet Slovenskega Blockchain Partnerstva: »S konvergenco tehnologij do digitalne transformacije družbe«, ki bo potekal v prostorih Ljubljanskega tehnološkega parka, s pričetkom ob 9. uri in bo predvidoma potekal do 14. ure.

Posvet je odprt vsem zainteresiranim. Kotizacije ni. Prijavite se najkasneje do 9.12. tukaj.

Kot navaja Nena Dokuzov, Projektna skupina za novo ekonomijo in blockchain tehnologije na MGRT, se s posvetom vzpostavlja Slovensko Blockchain Partenrstvo (SBP) z namenom zagotovitve integriranega pristopa in vključevanja vseh deležnikov, ki s svojimi aktivnostmi delujejo na področju blockchain in ostalih konvergenčnih tehnologij v Sloveniji. Slovensko Blockchain Partnerstvo  vključuje vse deležnike slovenskega blockchain ekosistema: ministrstva, konvencionalna in blockchain podjetja, lokalne skupnosti, izobraževalne institucije, predstavnike organizacij civilne družbe in posameznike ter tudi deležnike ekosistema konvergenčnih tehnologij: umetne inteligence, strojnega učenja, interneta stvari, velepodatkov, virtualne in obogatene resničnosti. 

V mednarodni javnosti je Slovenija prepoznana kot vzor sodelovanja javnega in zasebnega sektorja na področju blockchain tehnologij, kar se kaže v nedavni pridružitvi Slovenije v »Skupino držav prijateljic digitalnih tehnologij«, ki deluje v okviru OZN.

Slovenija je v zadnjih letih zelo aktivna na področju uporabe in razvoja blockchain tehnologije in drugih digitalnih tehnologij v regiji, Evropski uniji in širše. Projekti slovenskih blockchain startup podjetij so postali referenčni primeri dobrih praks v številnih dokumentih in strateških podlagah evropskih in globalnih institucij. V mednarodni javnosti je Slovenija prepoznana kot vzor sodelovanja javnega in zasebnega sektorja na področju blockchain tehnologij, kar se kaže v nedavni pridružitvi Slovenije v »Skupino držav prijateljic digitalnih tehnologij«, ki deluje v okviru OZN. Uvajanje blockchain tehnologije v poslovne modele in procese podjetij ob hkratni digitalni transformaciji družbe utira pot redefiniciji družbene vrednosti. Pri tem pa zahteva konvergenco tehnologij in znanj ter spreminja vlogo posameznika v razmerju do novih tehnoloških izzivov.

Evropska komisija je v sodelovanju z državami članicami 10. aprila 2018 ustanovila Evropsko blockchain partnerstvo in pričela s pospešenim razvojem pilotnih storitev na interoperabilni Evropski blockchain infrastrukturi. V sklopu partnerstva postavlja okvir za bodočo ureditev na ravni Evropske Unije, medregijsko, čezmejno in globalno.

Evropska komisija je prav tako prepoznala Slovenijo kot eno najbolj naprednih držav na področju blockchaina in umetne inteligence, zato bo prvi pilotni regijski sklad za financiranje blockchain in startup podjetij s področja umetne inteligence alocirala prav v Sloveniji.

Tega se zaveda tudi  Slovenija in je aktivna članica Evropskega blockchain partnerstva, tako z nacionalnim članstvom v skupini držav za oblikovanje politik, kot tudi v ekspertnih skupinah za razvoj evropske blockchain infrastrukture in pripadajočih storitev. Evropska komisija je prav tako prepoznala Slovenijo kot eno najbolj naprednih držav na področju blockchaina in umetne inteligence, zato bo prvi pilotni regijski sklad za financiranje blockchain in startup podjetij s področja umetne inteligence alocirala prav v Sloveniji. Blockchain bo prav tako ena od prednostnih tem predsedovanja tria držav (Nemčije, Portugalske in Slovenije) Svetu EU, ki se prične v drugi polovici leta 2020 in traja do konca leta 2021.

Zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna rezervacija preko elektronske Prijavnice najkasneje do 9.12.2019.

 

Se vidimo na posvetu!

Ekipa Kriptovalute

                                                          

                                                                     

 

 

 

 

 

 

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika.

Kadarkoli nas lahko kontaktirate preko telefona: 071/377 757 ali spletnega kontaktnega obrazca.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
60.180,83
60.180,83
0.19%
Ethereum
3.273,11
3.273,11
0.8%
Tether
0,934498
0,934498
0.11%
Binance Coin
547,91
547,91
0.52%
Solana
126,37
126,37
3.05%
Lido Staked Ether
3.273,73
3.273,73
0.61%
USDC
0,934782
0,934782
0.08%
XRP
0,455491
0,455491
0.51%
Dogecoin
0,116113
0,116113
0.87%
Toncoin
6,73
6,73
0.41%

Nakup, menjava, prodaja