Poučno Vsebine

Nadaljnji razvoj plačilnih kriptovalut in kriptovalut s kritjem v realnem premoženju

Dolgo časa je med regulatorji v Evropi in po svetu veljalo razumevanje, da so si vse kriptovalute med seboj enake. Korak naprej je februarja 2018 naredil švicarski regulator za finančne trge (FINMA), ko je izdal smernice za ICO-je. V tem dokumentu je kriptovalute po kriteriju njihove ekonomske funkcije in namena razdelil v tri kategorije, in sicer v plačilne (»payment«), uporabne (»utility«) in kriptovalute s kritjem v realnih sredstvih (»asset backed«). Tej osnovni razvrstitvi so potem sledili še drugi regulatorji po celem svetu.

Fintech Factory je na Medium.com objavli zanimiv prispevek o razvoju kriptovalut.Celoten prispevek na povezavi:

https://medium.com/fintech-factory/nadaljnji-razvoj-pla%C4%8Dilnih-kriptovalut-in-kriptovalut-s-kritjem-v-realnem-premo%C5%BEenju-5dc626d43cfe?

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika

Komentirajte

Kliknite tukaj za vpis komentarja

Anketa

Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas
Vprašanja, naročila, reklamacije? Tukaj smo, da vam pomagamo!
Povezujem...
Trenutno nismo na voljo za pogovor v živo! Pustite nam prosim sporočilo in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Naši operaterji so zasedeni. Prosimo poskusite kasneje!
:
:
:

Podatki, zbrani s tem obrazcem, se uporabljajo za komunikacijo z vami. Če želite več informacij, preberite splošne pogoje uporabe spletnega mesta Kriptovalute.si
Imate vprašanja? Pišite nam!
:
:
Ta pogovor je zaključen
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad