Novice

Kriza: “Bitcoin in zlato najboljši alternativi”

korelacija 1
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Svetovne ekonomije so pred leti napovedano ohlajevanje in novo recesijo uspešno prelagale. Borzni indeksi so v zgodovinsko najdaljšem bikovskem trendu beležili vedno nove rekorde. Pojav COVID-19 je vsem prekrižal načrte in bo na gospodarstvu ter povezanih kapitalskih trgih pustil resne negativne posledice. Zato se malodane vsi oziramo po alternativnih naložbah, ki ne bi delile te usode. Na vrhu seznama se, po mnenju mnogih tradicionalnih in kripto vlagateljev, nahajata zlato (plemenite kovine) in Bitcoin (kriptovalute).

Chambers: “Trenutno se nahajamo v dinamiki neomejenega kvantitativnega sproščanja, ki bo svet preplavilo s poceni posojili.”

Po mnenju Clema Chambersa, CEO mednarodnega omrežja privatnih investitorjev ADVFN, se trenutno nahajamo v dinamiki neomejenega kvantitativnega sproščanja, ki bo svet preplavilo s poceni posojili, da se cel svet izogne bankrotu in se prebrodijo posledice karantenskih ukrepov. Zato vlagatelje skrbijo inflatorni učinki in se vedno bolj ozirajo po Bitcoinu in zlatu. je Bitcoin novo zlato, vendar je njegova količina bistveno manjša od svetovnih zalog zlata, kar predstavlja prednost za Bitcoin.  Opozarja, da se približuje prepolovitev (halvening), ki bo zaradi večje redkosti dolgoročno zagotovo pozitivno vplival na rast Bitcoina, vendar so prav vse naložbe trenutno pod vplivom novega Corona virusa.

Novogratz: “Morda “največja priložnost”, da se Bitcoin izkaže, zato se mora v kratkem “odlepiti” od drugih naložbenih razredov.”

Dodatna sredstva v Bitcoin in zlato preusmerja tudi Mike Novogratz, trgovalec in nekdanji partner pri Goldman Sachs, ki pravi, da ob vbrizgavanju dolarjev v gospodarstvo, ničelni obrestni meri in zagotavljanju likvidnosti bančnega sistema s tisočimi milijardami dolarjev obstaja velika verjetnost, da bo povpraševanje po omejenih produktih poraslo, kar se bo izrazilo v višji inflaciji. V tem vidi Novogratz morda “največjo priložnost”, da se Bitcoin izkaže, zato se mora v kratkem “odlepiti” od drugih naložbenih razredov.

Robert Kiyosaki: “Smiselno je imeti zlato – božji denar in Bitcoin – ljudski denar namesto dolarjev, ki bodo samo izgubljali na realni vrednosti.”

Robert Kiyosaki, avtor uspešnice Bogati očka, revni očka, slikovito pojasnjuje, da je v razmerah kvantitativnega sproščanja in ničelne obrestne mere smiselno imeti zlato – božji denar in Bitcoin – ljudski denar namesto dolarjev, ki bodo samo izgubljali na realni vrednosti.  V tiskanju denarja pa vidi priložnost, ker bo kratkoročno dvigalo ceno alternativnih naložb, ki si jih boste zaradi večje količine denarja privoščili več. Bitcoinu napoveduje nove rekordne vrednosti, vendar ne tako hitro, kot bi si biki želeli. Čez kakšno leto dni.

Swanepoel: “Vlagatelji se ob prvem “šoku” umaknejo v gotovino in čez mesec ali dva pričnejo s prerazporeditvijo sredstev.”

“Mnogi so pričakovali, da bo Bitcoin zrasel takoj, ko bodo padli kapitalski trgi, vendar se je zgodilo ravno obratno,” pravi CEO menjalnice Luno Mark Swanepoel. Pojasni, da v finančnih krizah ni nič nenavadnega, če vsi naložbeni razredi, vključujoč zlato, padejo vsi hkrati. Vlagatelji se ob prvem šoku umaknejo v gotovino in čez mesec ali dva pričnejo s prerazporeditvijo sredstev, običajno v zlato. Da bi se Bitcoin izkazal podobno, se mora do takrat “odlepiti” iz korelacije s kapitalskimi trgi, saj bo v nasprotnem primeru pod močnim pritiskom prihajajoče recesije. Dodaja, da v stanju recesije ne usahnejo le nova vplačila, ampak so tudi nekateri dolgoročni vlagatelji in sicer ljubitelji kripta, zaradi preživetja primorani k prodaji. Ker je kripto “cenejši” od zlata in mnogi verjamejo, da bo na krizo reagiral v obratni smeri kot kapitalski trgi, lahko v prihodnjih mesecih pričakujemo precej dinamike na kriptotrgih.

 

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika.

Kadarkoli nas lahko kontaktirate preko telefona: 071/377 757 ali spletnega kontaktnega obrazca.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
60.112,88
60.112,88
0.78%
Ethereum
3.263,23
3.263,23
0.2%
Tether
0,934806
0,934806
0.04%
Binance Coin
547,76
547,76
0.89%
Solana
125,83
125,83
3.09%
Lido Staked Ether
3.262,64
3.262,64
0.12%
USDC
0,934983
0,934983
0.09%
XRP
0,454118
0,454118
0.46%
Dogecoin
0,116262
0,116262
1.43%
Toncoin
6,73
6,73
0.41%

Nakup, menjava, prodaja