Novice Video

Kriptozajtrk 26.3.2020 – Bitcoin in zlato

Mike Novogratz dokupuje Bitcoin in zlato; Težavnost rudarjenja Bitcona se je rekordno znižala; Bitcoin rešuje težave fizične prenosljivosti zlata

Vsak delovni dan vam postrežemo z novicami in zanimivostmi, ki jih zasledimo v domačih in tujih medijih. Obveščenost je pomembna za uspešno poslovanje in odločanje v kriptosvetu!

Današnjo vrednost TOP15 kriptovalut poglejte na:

DOPOLNJENI TEČAJNICI

 

Prekaljeni kriptoinvestitor Mike Novogratz postopoma kupuje Bitcoin in zlato, ker v njiju vidi “varno zatočišče”. Bitcoin dokupuje kljub 50% padcu vrednosti na črni četrtek 12. marca, ki je marsikoga odvrnil od nakupov.

Mike Novogratz:2020 Coronavirus Crisis Is the Perfect Time for Bitcoin

 

Ključni kazalnik konkurence med rudarji se je znižal za 15,95%. Nakazuje na to, da so nekateri rudarji trenutno izstopili iz tekmovanja za pridobivanje novih Bitcoinov. Razlog se utegne nahajati v padcu vrednosti Bitcoina, kar pomeni manjše zaslužke rudarjev. Pred vami je zanimiv pregled gibanja stopnje težavnosti v preteklih letih, ki jih lahko povežete z gibanjem vrednosti Bitcoina.

Bitcoin Mining Difficulty Posts Second-Biggest Percentage Drop in Its History

 

Zlato se je v luči pandemije soočilo s težavo omejene prenosljivosti. To težavo odpravljajo kriptovalute. Zanimivo bo spremljati kako se bodo v prihodnje gibale vrednosti dobrin, saj se že nekaj časa sprašujemo kako so različni naložbeni razredi korelirani med seboj.

Gold Faces a Very Physical Problem; Bitcoin To the Rescue!

 

Andrej Bohinc: Kam bo šlo 6.000 milijard

 

 

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika