Novice

Kriptozajtrk 11.1.2021 – Dvomestna vikend korekcija Bitcoina in Ethereuma

pizzaday3m

Bitcoin, Ethereum in drugi altcoini so tekom vikenda doživeli dvomestno korekcijo; 5 znakov 30% korekcije Bitcoina, ki jih gre spremljati; Tradicionalni trgi se postopno zlivajo s kriptotrgom; Ruske banke dobile dovoljenje za zamrznitev računov povezanih s kriptovalutami.

Vikend je postregel s 15% korekcijo Bitcoina, s katerim se je na najnižji točki trgovalo na nivoju podporne linije pri 32.500$. Trenutno ga najdemo na nivoju nad 35.000$. Ethereum je izgubil nekoliko več kot Bitcoin in sicer približno 20% ter kotira rahlo nad 1.100$. XRP ni vzdržal nad 0,30$ in se bori pri podpori na 0,255$. Praktično vsi altcoini so zabeležili odstotkovno dvomestne izgube, tržna kapitalizacija je zdrsnila pod 1.000 milijard, Bitcoinova dominanca pa je pod nivojem 70%.

Bitcoin and Altcoins Correct Sharply, Crucial Supports Nearby

 

S strani Joe Bidena napovedana nova tri tisoč milijardna podpora gospodarstvu v ZDA naj bi okrepila ameriški dolar, kar utegne po mnenju analitikov vplivati na vrednost Bitcoina. Glasni so tudi analitiki, ki pričakujejo do 30% korekcijo največje kriptovalute zaradi vstopa novih institucionalnih vlagateljev, za napovedano korekcijo pa navajajo skupaj pet razlogov.

BTC price eyes 30% correction: 5 things to watch in Bitcoin this week

 

Retrospektiva aktivnosti OCC (U.S. Office of the Comptroller of the Currency) v zadnjega pol leta jasno nakazuje, da se v ZDA kriptotrg postopno zliva s tradicionalnimi trgi. OCC je lanskega julija najprej dovolila bankam pod zveznim nadzorom opravljanje storitev hranjenja kriptosredstev. Septembra je dovoljenje razširila na poslovanje z izdajatelji stabilnih kovancev v smislu zagotavljanja potrebnih rezerv za izdane kovance in nazadnje dovolila bankam tudi izdajanje stabilnih kovancev ter opravljanje plačilnega prometa z njimi.

Crypto Long & Short: Traditional and Crypto Markets are Starting to Converge

 

Tudi Rusi ne sedijo križem rok in se aktivno udeležujejo kriptotrga in upravljanja kriptosredstev. Za razliko od Američanov, ki aktivnosti kriptoakterjev vodijo v bančna nedrja, se Rusi poslužujejo sebi bolj naravne taktike prepovedovanja, saj je Centralna banka dovolila poslovnim bankam zamrznitev sredstev strankam, za katere menijo, da so povezane z upravljanjem kriptosredstev.

Russian Banks Given Power to Freeze or Block Crypto-linked Accounts

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika