blockchain Kriptonovice Zanimivo

Kako lahko Blockchain tehnologija izboljša letalsko industrijo

Blockchain tehnologija se razlikuje od tradicionalnih tehnologij v tem, da je trajna, dosledna in celovita

Letalska industrija je podatkovno intenzivna industrija z zapletenimi postopki in zahtevami, zato ima lahko veliko koristi od blockchain tehnologije. Uporaba kriptografskih tehnik in protokol porazdeljenega sporočanja pomenita korak naprej – blockchain tehnologija se razlikuje od tradicionalnih tehnologij v tem, da je trajna, dosledna in celovita.

Več igralcev in stične točke

Letalske družbe – in še veliko preostale potovalne industrije – se zanašajo na več udeležencev in stične točke. Od rezervacije do prihoda, akterji vključujejo tudi spletne potovalne platforme, vladne agencije, letalske družbe, ponudnike kartic, letališča, najem avtomobilov, agencije, hotele in še več. Vsak člen v verigi zbira, shranjuje in pogosto deli operativne informacije. Kompleksnost usklajevanja podatkov poteka v ozadju na vseh stičnih točkah za vsakega potnika, ki potuje. Za letalske družbe sta operativna celovitost in ustvarjanja prihodkov na kocki, ko gre kaj narobe, potrebno pa je poskrbeti tudi za zadostno varnost in zaščito. Blockchain tehnologije lahko izboljša usklajevanje in izmenjavo podatkov.

Oznake

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika

Komentirajte

Kliknite tukaj za vpis komentarja

Anketa