Kriptonovice Poučno Vsebine

Kako brezplačno izvedeti vse o kriptovalutah?

kriptoucenje
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Kriptovalute lahko prinesejo tako velike dobičke, kot tudi znatne izgube. Začnite svojo pot z izobraževanjem – tukaj je nekaj načinov za brezplačno učenje o trgovanju s kriptovalutami.

Čeprav trg kriptovalut močno privlači trgovce, je lahko vstop za novince sila zapleten. Na srečo se lahko osnov trgovanja s kriptovalutami naučite dokaj enostavno. Na voljo je veliko virov, ki ponujajo celovito izobraževanje popolnoma brezplačno.

Izkoriščanje teh virov in strateški pristopi k učenju omogočajo, da obvladovanje trgovanja s kriptovalutami postane ne le izvedljivo, ampak tudi dostopno tistim, ki ste pripravljeni vložiti svoj čas.

Kje začeti z učenjem o kriptovalutah

Prvi korak vsakega bodočega trgovca s kripto bi moral biti razumevanje tehnologije blockchain ter žetonov, kriptovalut in NFT-jev. Razmislite o začetku z raziskovanjem in učenjem osnovnih izrazov ter žargona. Te definicije so na splošno prosto dostopne na spletu in, ker jih uporabljajo strokovnjaki, olajšajo razumevanje strokovnih materialov. Prispevek je povzet iz spletnega portala crypto.news.

Prav tako se priporoča, da ustvarite denarnico za shranjevanje kriptovalut, kar vam omogoči začetek praktičnega učenja. Prav tako je koristno, da se seznanite z različnimi vrstami prevar ali goljufij, da se izognete goljufivim shemam, ki jih v tem svetu ni malo.

V zgodnjih fazah se priporoča izogibanje zgodbam o uspehu. Veliko člankov in Telegram kanalov poroča o primerih, kjer so trgovci zaslužili večkratnik svoje prvotne investicije. Vendar je pomembno biti skeptičen. Ljudje pogosteje objavljajo svoje dobičke kot izgube, kar lahko ustvari lažen vtis o enostavnosti hitrega zaslužka s kriptovalutami.

Prav tako je pomembno, da se izognemo FOMO (strahu, da zamudimo dogajanje oz. “akcijo”). Veliko kripto navdušencev izgubi denar prav zaradi napačne strategije in podleganja čustvom.

Brezplačni materiali

Spletni tečaji

Eden od najboljših načinov za učenje o analitiki kripto trga so spletni tečaji. Nekateri priljubljeni brezplačni tečaji vključujejo:

Coursera

Coursera ponuja tečaje, ki predstavljajo osnovne koncepte kriptovalut, razložene s strani strokovnjakov s Princeton University. Čeprav tečaj ne vključuje izdaje certifikata, je odličen vir za razumevanje osnov.

EdX

UC Berkeley ponuja tečaj, ki vključuje tudi razdelek o Ethereumu in ponuja edinstven pristop k varnostnim vidikom v svetu kripto sredstev. Tečaj je na voljo brezplačno, za certifikat pa je treba plačati.

Udemy

Dveurni video tečaj, ki obravnava bistvo sistemov in njihovo mesto v zgodovini denarja. Primeren je za tiste, ki želijo učenje prilagoditi svojemu tempu.

Mediji

Mnogi mediji, specializirani za kriptovalute, imajo svoje izobraževalne oddelke. Tudi Kriptovalute.si imamo ta razdelek in ga bomo v bližnji prihodnosti še dodatno širili.

YouTube

YouTube je priljubljen vir za učenje o kriptovalutah, vendar je potrebna previdnost pri izbiri kakovostnih kanalov in preverjanju verodostojnosti informacij.

Telegram

Telegram kanali ponujajo ažurne informacije in različne Airdrope, ki so koristni tako za začetnike kot izkušene trgovce. Informacije so hitre in globalne, vendar je pomembno preverjati točnost prejetih nasvetov.

Borze

Velike borze, kot so Binance, Coinbase in Bybit, ponujajo brezplačne mini-tečaje in obsežno bazo znanja za pomoč novincem v svetu kriptovalut. Ponujajo tudi orodja, kot so demo trgovanje in kopirno trgovanje, ki so koristna za začetnike.

Kako prepoznati goljufe in psevdo-trgovske guruje

Trg digitalnih sredstev je nepredvidljiv in nihče ne more zagotoviti hitrega dobička. Bodoči trgovci morajo biti previdni pri izbiri virov za učenje in se izogibati tistim, ki obljubljajo takojšnje zaslužke.

Začetniki, ki želijo zaslužiti s trgovanjem, so pogosto tarča goljufov. Pomembno je analizirati predloge in preveriti verodostojnost virov, tudi če so brezplačni. Sledenje slabim nasvetom lahko privede do finančnih napak. Zato je ključnega pomena, da posamezniki temeljito raziskujejo vire, od koder prihajajo informacije, in se prepričajo o njihovi kredibilnosti.

Učenje o kriptovalutah zahteva čas in potrpežljivost, zato je priporočljivo, da se novinci ne prenagljajo in skrbno izbirajo svoje vire informacij. V svetu, kjer so informacije hitro dostopne, je ključnega pomena ločiti zanesljive vire od zavajajočih ali goljufivih.

Vedno je bolje biti previden in kritičen, kot pa tvegati in slediti napačnim nasvetom. Učenje in trgovanje s kriptovalutami je dolgoročen proces, ki zahteva razumevanje in spretnost. Zato je pomembno, da posamezniki sprejmejo odgovornost za svoje finančno izobraževanje in rast.

Z ustreznim znanjem in previdnostjo lahko trgovanje s kriptovalutami postane učinkovit in dobičkonosen način vlaganja, vendar je ključno, da se vsak zaveda potencialnih tveganj in se uči na podlagi zanesljivih in preverjenih informacij.

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Myhajlo Todurov

Finančni strokovnjak z avtorstvom več kot 1.000 objavljenih člankov. Poleg tega je tudi manager komunikacij, moderator dogodkov in podjetnik. Njegova strast pa je tudi v kriptovalutah in potencialu Web3, ki mu prinaša navdušenje in zanimanje za prihodnje tehnologije.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
60.086,03
60.086,03
0.1%
Ethereum
3.269,19
3.269,19
0.52%
Tether
0,934490
0,934490
0.09%
Binance Coin
548,18
548,18
0.03%
Solana
125,61
125,61
1.15%
Lido Staked Ether
3.269,33
3.269,33
0.56%
USDC
0,934840
0,934840
0.12%
XRP
0,455491
0,455491
0.51%
Dogecoin
0,116569
0,116569
0.62%
Toncoin
6,74
6,74
0.28%

Nakup, menjava, prodaja