Poučno Vsebine Zanimivo

Kaj je TRON? Bo dosegel vrednost 1$?

Tron foto1
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

V prvem prispevku o Tronu smo se posvetili bolj tehničnemu opisu kriptovalute in ugibali ali predstavlja nov Bitcoin. V današnjem prispevku vam ponujamo njegov vsebinski opis in finančno uspešnost od njegove ustanovitve (ICO). Odkrili boste, da gre za resnično inovativno platformo, ki bo posameznikom vrnila nadzor nad podatki, ki jih deli po spletu in perspektivno dolgoročno naložbo.

“Projekt stremi k viziji, da se podatke kot so npr. slike, videi in aplikacije deli in naredi uporabnikom dostopne brez posrednikov (Google, Youtube, Facebook…).”

Kriptovaluta Tronix (TRX) poganja decentralizirano platformo imenovano Tron. Platforma je namenjena spremembi sistema deljenja raznoraznih vsebin v povezavi s peer-to-peer tehnologijo veriženja blokov (angl. blockchain). Omogoča dostop do vseh vsebin vsem uporabnikom v omrežju. Projekt stremi k viziji, da se podatke kot so npr. slike, videi in aplikacije deli in naredi uporabnikom dostopne brez posrednikov (Google, Youtube, Facebook…). Platforma bo omogočila uporabnikom, da pridobijo izdelek, informacije ali aplikacije neposredno od proizvajalca oziroma ustvarjalca. Posledično uporabniki ne bodo nadzorovani s strani korporacij, ne bodo cenzurirani in se s tem znebili marsikateremu strošku.

“Ustanovitelja Trona Justina Suna podpira Jack Ma, ustanovitelj Alibabe, ki velja za enega najbolj uspešnih podjetnikov vseh časov.”

Ustanovitelj Trona Justin Sun je bil eden od izbrancev za študij na univerzi Hupan, kjer je tudi uspešno diplomiral. Ravnatelj univerze  je Jack Ma, ustanovitelj Alibabe, ki velja za enega najbolj uspešnih podjetnikov vseh časov. Zanimivo je, da je Sun  sodeloval že pri Ripplu in da je CEO aplikacije podobne Snapchatu imenovane PEIWO, katera ima več kot 10 milijonov uporabnikov. Tronix je že integriran v aplikacijo in omogoča nalaganje, dviganje in pošiljanje (TRX-a) od enega uporabnika do drugega. Projekt je močno podprt s strani IT strokovnjakov, podjetnikov in menjalnic, kar je zelo pomembno za visoko zastavljene cilje kot jih Tron ima. Ekipa ga bo poizkušala izpeljati v obdobju osmih do desetih let, njegove glavne značilnosti pa so:

  1. Neomejeni podatki: Osnova je prosto in nenadzorovano nalaganje, shranjevanje in deljenje podatkov.
  2. Vzpodbujanje kreativnosti: Sredstva se pridobi s pomočjo provizije in distribucije podatkov.
  3. Osebni ICO: Posameznik ima možnost ustvariti svoj ICO na Tron platformi.
  4. Infrastruktura: Decentralizirana infrastrukura, vključno s platformo za distribucijo iger.

“Tron bo odvzel moč svetovnim gigantom in jo vrnil povprečnemu uporabniku.”

Tron je zelo velik in ambiciozen projekt, ki lahko popolnoma spremeni delovanje interneta kot ga poznamo danes, ker omogoča varnost, hitro obdelavo podatkov in shranjevanje ter deljenje le-teh v decenraliziranem sistemu. Tron nam bo omogočal, da smo posamezniki eden in edini lastnik naših podatkov, zato lahko rečemo, da bo Tron odvzel moč svetovnim gigantom in jo vrnil povprečnemu uporabniku.

“Trg, ki ga želi Tron spremeniti je trenutno v rangu 827 milijard $, kar predstavlja potencial, da bo Tron ob rednem pridobivanju uporabnikov skozi leta pridobil vrednost 1 $.”

Tronov ICO, inicialna prodaja (TRX) žetonov, se je zaključila 24. avgusta 2017. Zbrali so več kot 57 milijonov $, kar postavlja ta ICO med 10 največjih v letu 2017. Najvišjo vrednost 25 dolarskih centov je dosegel na vrhuncu evforije januarja 2018, trenutno pa kotira pri nekaj več kot dveh dolarskih centih. Dostopen je na vseh večjih menjalnicah kot so Binance,Upbit, Bithumb, OKEx in še mnogih drugih. Zelo pomemben je dnevni volumen trgovanja s Tronom, ki je med večjimi v kriptosvetu, saj se giblje okoli 500 milijonov $.  Ta podatek nakazuje, da gre že danes za resno kriptovaluto. Trg, ki ga želi Tron spremeniti je trenutno v rangu 827 milijard $, kar predstavlja dejanski potencial, da bo Tron ob rednem pridobivanju uporabnikov skozi leta dosegel vrednost 1 $.

“Tron še ni končni produkt, zato je nakup Trona danes bolj ali manj špekulacija. Šele postopna realizacija tega dolgoročnega projekta bo povzročila utemeljeno zvišanje cene, zato bi lahko bil Tron ena izmed boljših dolgoročnih naložb.”

 

Avtorja: Tim Špenko, Mitja Glavnik

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika.

Kadarkoli nas lahko kontaktirate preko telefona: 071/377 757 ali spletnega kontaktnega obrazca.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
59.177,12
59.177,12
0.52%
Ethereum
3.156,03
3.156,03
0.49%
Tether
0,917723
0,917723
0.05%
Binance Coin
525,62
525,62
0.58%
Solana
145,86
145,86
1.46%
USDC
0,917285
0,917285
0.02%
Lido Staked Ether
3.145,09
3.145,09
0.53%
XRP
0,529784
0,529784
5.6%
Toncoin
6,61
6,61
0.21%
Dogecoin
0,111335
0,111335
2.44%

Nakup, menjava, prodaja