Izbrano Novice

Kaj je CryptoBoard.media in CryptoBoard Token (CBDX)

blockchainmedia concept
Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Nekateri ste že izkoristili možnost registracije, prejeli nagrado 20,07882 evrov v CBDX žetonih in tako  podprli inovativni medijski projekt CryptoBoard.media. S tem se je v obtok sprostilo dodatno število CBDX žetonov, ki so zato dosegljivi za nakup po znižani ceni na platformi GetOnPlus. Čas nakupa po znižani ceni se počasi izteka, zato vas želimo pravočasno obvestiti o namenu in funkcionalnosti projekta.

Vprašanj je mnogo in dovolite, da vam na njih odgovorimo postopno v obliki prihajajočih prispevkov, v katerih bomo razložili vsako postavko projekta posebej. Tokrat sta pred vami povzetek projekta in možnost vaše udeležbe.

Čemu je CryptoBoard.media projekt namenjen?

CryptoBoard.media je nadgradnja portala kriptovalute.si, ki združuje najboljše funkcionalnosti blockchaina (kriptovalut) in medijske industrije. Zagotavlja informacije o decentraliziranih financah (DeFi), Fintech, Blockchaina, kriptovalut, osebnih financ in povezanih operacij.

Projekta smo se lotili, ker želimo povečati nabor vsebin na portalu (Trading, Legal, Fintech, Analize projektov…) in razširiti našo dejavnost na druga jezična področja (angleško, poljsko, madžarsko, špansko…), kjer obstaja potreba po relevantnih informacijah v lokalnem jeziku in posamezni trg izkazuje smotrnost vzpostavitve infrastrukture za čim bolj enostaven vstop in poslovanje v kriptosvetu.

S projektom želimo izkoristiti prednosti blockchain tehnologije, ki omogoča izboljšanje in poenostavljanje uveljavljenih poslovnih procesov v medijskem svetu, za izboljšanje uporabniške izkušnje, pocenitev poslovanja in redistribucijo dohodka.

Kaj je CryptoBoard?

CryptoBoard platforma je zasnovana kot CryptoBoard Blockchain Corporation – privatna veriga blokov in aktivni node na GROSSUS javni verigi blokov z mehanizmom udeležbe (angl. Staking). Kriptovaluta CryptoBoardToken  (CBDX), ki podpira operacije, temelji na Ethereumovem ERC20 standardu in je bila dne 2.2.2020 verificirana s pametno pogodbo na Etherscan.io. Namen CBDX žetona je podpora pri razvoju novičarske platforme. Za področje Rebublike Slovenije je bilo izdanih 2.078.882 CBDX, kar pomeni en CBDX na vsakega prebivalca Slovenije. Enaka logika izdaje CBDX žetonov se bo uporabila za vsako državo, kjer bo CryptoBoard izvajal operacije v lokalnem jeziku.

Kateri problem rešujemo?

V uveljavljenem medijskem ustroju smo udeleženi lastniki medija, oglaševalci, bralci oziroma naročniki in uredništvo z avtorsko ekipo. V klasičnem medijskem svetu so novice preko uredništva vedno pod vplivom lastnikov in oglaševalcev ter vedno manj pod vplivom bralcev, ki prevečkrat  nekritično konzumira ponujene vsebine. Tako imamo avtorji končnih prispevkov in bralci vedno manj vpliva na vsebine, čeprav smo prav mi glavni sestavni del medijev.

Z blockchainom lahko premešamo vloge v medijskem poslovnem modelu in omogočimo ustvarjalcem medija in bralcem, da imamo vpliv lastnika, oglaševalca, avtorja in bralca hkrati. Poleg tega ste za aktivnost v katerikoli omenjeni vlogi nagrajeni.

Kot imetniki CBDX ste udeleženi v rasti vrednosti žetona, kot avtorji ste nagrajeni glede na ocenjeno zadovoljstvo bralcev, kot bralci pa nagrajeni, če prispevke aktivno ocenjujete.

Kako pridete do CBDX žetonov?

Novo razmišljanje pripelje do novih poslovnih modelov, ki se pri CryptoBoard projektu izražajo v načinu pridobivanja CBDX žetonov in deluje na principu aktivnosti uporabnikov, ki so za svojo aktivnost nagrajeni. Žetoni se z opravljeno aktivnostjo sprožijo v obtok z mehanizmom pridobivanja »tržnega deleža«. Več, kot je žetonov poslanih v obtok, višja je njihova vrednost, ki nadzorovano, transparentno in na osnovi javno objavljenega algoritma, ki ga upravlja pametna pogodba (smart contract), narašča. Cena se oblikuje skladno z dinamičnim konceptom oblikovanja cene (DPMC), ki omogoča rast skladno z uporabnostjo in aktivnostmi na platformi.

Primer za CBDX. Izdanih je 2.078.822 žetonov, ki se aktivirajo z opravljenimi aktivnostmi. Izvedene so bile aktivnosti whitelistinga, postavitve platforme cryptoboard.media, objave prispevkov v štirih različnih jezikih. Več kot bo aktivnosti in več, kot bo dogodkov na cryptoboard.media, več žetonov bo sproščenih. Po DPMC modelu je trenutno v obtok sproščenih približno 241.000 žetonov.

Kaj lahko z njimi storite?

  1. Število CBDXov, ki ste jih kot nagrado prejeli ob registraciji, lahko spremljate na vašem računu in jo povečate, če k podpori projektu povabite prijatelje. Za vsako aktivirano priporočilo pridobite za dodatnih 2,07882 evrov protivrednosti CBDX, povabljeni pa celotno nagrado za registracijo 20,7882 evra v CBDXih. Za povabilo v svojem računu izberite možnost »INVITE« in zapišite elektronski naslov povabljenega.
  2. V kolikor želite svoj delež v blockchain podjetju CryptoBoard povečati, v svojem računu izberite možnost »+ INVEST« in se z istimi podatki prijavite na platformi GetOnPlus, ki vam do 22.3.2020 omogoča nakup razpoložljivih CBDX žetonov po znižani ceni od 0,20 evra do 0,60 evra, kolikor bo cena znašala po 22.3. Sledite preprostim navodilom za verifikacijo in investicijo v CryptoBoard Company (CBDX). Na tej platformi jih lahko tudi prodate.
  3. S prejetimi in kupljenimi žetoni sodelujte kot »Stakeholder« v blockchain podjetju CryptoBoard Blockchain Corporation in pridobivajte dodatne ugodnosti, o katerih vas obvestimo v naslednjih sporočilih.
  4. Skladno s časovnico medtem pridno pripravljamo platformo cryptoboard.media, kjer so trenutno dostopne objave v angleškem, srbo-hrvaškem, slovenskem in španskem jeziku. Na tej platformi boste z aktivnostmi pridobivali nove CBDX žetone.

Prejmite 20,07882 evrov v CryptoBoardToken-u!

OB REGISTRACIJI PREJMETE 20 EUR V CBDX ŽETONIH

Strokovno svetovanje Kriptovalute.si

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika.

Kadarkoli nas lahko kontaktirate preko telefona: 071/377 757 ali spletnega kontaktnega obrazca.

Anketa

Top 10 kriptovalut

Bitcoin
58.203,62
58.203,62
1.54%
Ethereum
2.863,34
2.863,34
0.7%
Tether
0,943001
0,943001
0.03%
Binance Coin
505,76
505,76
0.28%
Solana
128,78
128,78
3.44%
USDC
0,943254
0,943254
0.08%
Lido Staked Ether
2.858,67
2.858,67
0.66%
XRP
0,472562
0,472562
1.89%
Toncoin
5,82
5,82
1.62%
Dogecoin
0,142384
0,142384
1.2%

Nakup, menjava, prodaja

Kriptomat