Izbrano Kriptonovice

Facebook že upravlja z blockchain tehnologijo?

pexels photo 247780

Trenutno še ni znano kakšno vrsto blockchaina razvija Facebook, je pa znano sledeče:

1. Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, je že govoril o željah povezave Facebooka in blockchain tehnologije. V novoletnem in sedaj že tradicionalnem govoru je obljubil, da bo odpravil številne probleme v družabni mreži, ki so se pojavili leta 2017. Zuckerberg je dejal, da namerava preučiti tehnologijo verige blokov, predvsem iz vidika njene uporabnosti v Facebookovih storitvah.

2. Na priljubljenem forumu Reddit je bilo objavljeno, da naj bi s strani zaposlenega pri Facebooku, pricurljala informacija, da že razmišljajo o uvedbi omenjene tehnologije pri aplikaciji Sporočila.

Bolj natančno, naj bi blockchain tehnologijo uporabili v Messengerju, ki naj bi omogočala tudi prenos kriptovalut preko sporočila. Sicer je vse zavito v tančico skrivnosti, vendar, če bi to držalo, bi si lahko izmenjavali kriptovalute s prijatelji kar preko sporočila. To bi vsekakor zelo vplivalo na kripto svet.

V ta namen naj bi Facebook že ustanovil posebno start-up podjetje, ki dela na prototipu pošiljanja kriptovalut preko sporočil.

Vsekakor ideja, ki je ne gre podcenjevati!

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika