Nekategorizirano Novice

Ethereum 1.900 USD do konca leta 2019

Tom Lee, vodja raziskav v svetovalni družbi Fundstrat, je za Bomberg 27.9. izjavil, da pričakujejo “obrat trenda in močno rast”  največjega altcoina Ethereuma na nivo 1.900 USD do konca leta 2019.

Fundstrat utemeljuje svojo napoved s trenutnim “pretirano negativnim” sentimentom na Ethereumovih trgih, kar pa naj bi bila osnova za močan odboj v bližnji prihodnosti. Pri opazovanju zgodovinske krivulje Ethereuma so opazili, da je v obdobjih, ko je prišlo do odstopanja cene za dva standardna odklona, posledično prišlo do močnega odboja.

Lee zaključuje, da bo zaradi navedenega Ethereum konec leta 2019 kotiral pri ceni 1.900 USD, torej 40$ višje od najvišjega nivoja 1.349 USD, ki je bil dosežen v januarju 2018. Če vzamemo na znanje, da Ethereum trenutno kotira pri 230 USD, se po Leejevih napovedih obeta 726% rast.

Ethereum all time price chart. Source: Cointelegraph Ethereum Price Index

                                       Zgodovinska krivulja Ethereuma. Vir: Cointelegraph

Julija je Lee presenetil s svojo bikovsko pozicijo za Bitcoin, pri kateri je ocenil, da se do konca leta utegne trgovati z Bitcoinom med 22.000 in 25.000 USD. Z njegovim optimizmom se strinjajo nekateri analitiki, ki zaradi korelacije Bitcoina in rastočih trgov pričakujejo Bitcoinovo vrednost konec leta “eksplozivno višje”.

Kriptovalute.si

Kriptovalute.si združuje uveljavljene strokovnjake s področja informatike, financ, novinarstva in medijev. Osnovni namen je ponuditi kvalitetne in neodvisne informacije iz sveta kriptovalut in zagotoviti strokovno upravljanje kriptovalut znotraj osebnega premoženja posameznika